Školní jídelna

Provoz kanceláře školní jídelny v době letních prázdnin

  • 30.6. – 11.7. 2014
  • 11.8. – 29.8. 2014

V době od 7.00  do 14.00 hod.

Informace na tel.: 378 028 751, 604 412 227.

Vedoucí školní jídelny: Zdeňka Hanzlíková

Tel.: 378 028 751

Kapacita: 750 jídel

Zajišťuje:

Provoz kanceláře školní jídelny ve školním roce: 6:30 – 15:00 hodin

Vydávání obědů pro žáky: 11:40 – 14:00 hodin

Vydávání obědů pro veřejnost: 11:00 – 11:30 hodin

Provozní řád školní jídelny od 1. 9. 2013 (PDF)

Přihláška ke stravování (DOC)

Ceny obědů od 1.9.2012 (PDF)

Dopolední svačinky pro žáky

Vážení rodiče,

od září 2013 naše školní jídelna nabízí možnost odebírání svačinek v době velké přestávky (9:40 – 10:00) v prostorách školní jídelny.

Platba a odebírání svačinek je stejné jako u obědů – na čip nebo plzeňskou kartu, platba předem inkasem nebo převodem na účet.

Svačinky je možné přihlašovat a platit vždy ve středu na následující týden během velké přestávky (9:40 – 10:00) v jídelně.

Přihláška k odebírání svačinek ke stažení níže. Odhlášky na týž den do 8:00 hodin ráno.

Ceny svačinek

  • 6 až 10 let: 14,- Kč
  • 11 až 14 let: 15,- Kč
  • 15 a více let: 16,- Kč

Přihláška k odebírání svačinek (DOC)

Ceny svačinek od 1.9.2013 (PDF)

Vaření obědů pro cizí strávníky

Naše jídelna nabízí od 1.9.2004 stavování cizích strávníků za těchto podmínek:

Veškeré další informace u vedoucí školní jídelny.

Výsledek ankety o jídle ve školní jídelně

Dotazník zodpovědělo 213 žáků z 1. a 2. stupně

  1. Která jídla ti ve školní jídelně chutnají?
  2. Které jídlo sis v nabídce školní jídelny nikdy nezvolil?
  3. Která jídla bys ve školní jídelně rád ochutnal?
  4. Chceš něco změnit v nabídce nápojů?
  5. Vaříte doma nějaké jídlo, které ti chutná? Přines recept – bude-li to v možnostech školní jídelny, rádi ho uvaříme.

Zde je výsledek:

  1. špagety, špízy, buchtičky se šodo, řízek, smažený sýr,
  2. hrachová kaše, lečo, jídla z luštěnin
  3. lasagne, hranolky, hamburger, tiramusu, pizzu
  4. ochucené minerálky, džusy, mirindu
  5. dodáno jen malé množství receptů na rozpeky, fazole, francouzské brambory, palačinky

Polévky vaříme z čerstvých surovin, pouze při větší náročnosti na přípravu obou jídel zařadíme do jídelníčku tak zvanou „pytlíkovou polévku“ (rajskou, hráškový krém, brokolicovou).

Připravujeme různé saláty, zařazujeme mléčné výrobky a dezerty. Jsou chlazeny v chladící vitríně, ze které si je strávníci sami odebírají.

Součástí jídelníčku je i čerstvé ovoce a zelenina.

Některá jídla, o která si děti psaly, do jídelníčku školního stravování zařadit nemůžeme (topinky, sázená vejce, smažený hermelín, rybí prsty, ledvinky, krémové moučníky a dorty, vaječné omelety, zmrzlina, jitrnice apod. .). Jsou to jídla, která neodpovídají zdravé výživě a nesplňují požadavky na tzv. spotřební koš.